17 d’octubre 2010

Garmin Triathlon Barcelona 2010

TRIATLETA A L’EQUIP TRAIL

El passat 17 d’octubre un membre de l’Equip Trail de Masdenverge va participar i finalitzar el GARMIN TRIATHLON BARCELONA 2010, el 4rt amb mes participació a nivell mundial amb mes de 5000 participants entre totes les modalitats.

En Xavier Ocaña corredor de l’equip trail de Masdenverge va portar el nom de Masdenverge fins a un del triatlons internacionals més importants d’Europa, el Garmin Triathlon Barcelona 2010. D’entre totes les modalitats disponibles, en Xavi, va triar la més complerta i llarga, la categoria Olimpic. Aquesta, per als participants “amateurs”, començava a les 9:20 del matí i constava de tres parts, una de natació, una altra de bicicleta i per acabar amb un últim tram de correr.
El tret de sortida el van donar a la platja de la Nova Mar Bella i s’havia de recórrer una distància de 1500 metres pel mar, vorejant unes boies fins arribar a la platja de la Mar Bella. Tot just abans de la sortida, el cor de molts participants, incloent-hi el meu bategava d’una manera incontrolable, els nervis, la tensió, els 9º de temperatura, feien que la sensació fos inexplicable.

Un cop donada la sortida vaig deixar sortir primer als quasi 400 corredors que sortien amb mi. Tot i això, i una volta dins d’una aigua un tant marejada i enfadada, vaig enfilar la primera part de la prova avançant posicions. Però... encara no havia passat ni un minut i ja m’havien fet saber que allò no era un passa temps...els cops, les astirades de cama i alguna que altra patada no sabia d’on en venien, vull pensar que tots aquests infortunis eren “involuntaris”... Tot i que, a “priori”, és la part se’m dona millor, no vaig recórrer el recorregut fins al cap de 32 minuts, on vaig empendre la primera transició per agafar la bici. Sortint del mar va ser el meu pitjor moment a la prova...entre el recorregut, que pareixia un cursa d’obstacales, la mar i els nervis, vaig sortir que no sabia on em trobava, estava marejat com una sopa... no em podia treure ni el neopré, vaig haver d’oblidar-me de tot el protocol de la transició... i bé, al cap de poc mes de 4 minuts, deixo boxes ja amb el casc posat, i a pedalejar...

El recorregut de bicicleta constava en donar 3 voltes a un circuit urbà per alguns carrers importants de Barcelona, recorrent un total de 34 Kms.. Ja m’havien advertit, també, que anés amb molta cura perquè em trobaria una gran quantitat de participants. I així va ser, la primera volta i mitja la vaig recórrer quasi ve sol, practicant les tècniques d’eslalom com si fos un esquiador, fins que em vaig aplegar amb dos corredors, i a relleus tots tres, varem realitzar l’altra part de la prova, amb un temps d’1 hora 1 minut.

I aquesta vegada si, la segona transició va ser bastant ràpida, amb un temps d’ un minut i vint segons, vaig passar de la bici a correr per enfilar l’ùltim tram. Aquesta part constava d’un ciruit urbà de 10km que arribava fins a l’Arc del Triomf.

Arribat aquest punt, ja sabia que més bé o més malament acabaria la prova, sent un dels objectius plantejats en un principi. A l’inici d’aquesta part les sensacions eren bones i vaig poder marcar el ritme previst, fins arribar al km 8 on vaig poder augmentar el ritme per acabar la cursa amb més bon temps.

Finalment els ùltims metres van ser un goig, tota l’arribada estava plena de gent animant i escridassant com mai havia vist en cap altra cursa. Vaig poder acabar la cursa amb un temps parcial, de la cursa a peu, de 51 minuts 10 segons i un temps total de la prova de 2 hores 31 minuts 8 segons, a la posició general 915 de més de 1900 participants a la meva categoria

Un altre cop, un servidor en representació de l’Equip Trail Masdenverge a l’esquena... Fent-li una guinyada a l’esport!!!

Fins aviat!!!

Xavier Ocaña Amaré
Equip Trail Masdenverge
Club Centre Excursionista Masdenverge