28 de febrer 2010

La Cameta Coixa

Després d'aquest bon inici de campanya, una nodridíssima representació de l'Equip Trail Masdenverge (ETM) vam acudir a la cita de la cursa de la Cameta Coixa a Miravet, el passat 28 de febrer, dins ja del circuit de curses de muntanya de les Terres de l'Ebre. Esta va ser la posada de llarg, per dir-ho d'alguna manera, del nostre equip i les sensacions que vam poder viure foren excel·lents.

Miravet és un poble amb un encant especial. El seu castell medieval, autèntic símbol d'esta població, domina tot un llarg i serpentejant tram de l'Ebre que discorre, sovint engorjat, entre els turons y penyes de les serres de Cardó i Cavalls. Va ser precisament pels contraforts, barrancs i crestes d'estes serres que ens evoquen altres èpoques històriques, on va tindre lloc la II cursa de la Cameta Coixa.

Amb un recorregut de 20 km i més de 1000 m de desnivell positiu acumulat, la cursa es presentava força dura per als 264 inscrits. A més, en esta zona el terreny és rocallós i els pendents de baixada molt empinats i per tant perillosos, per la qual cosa es pot considerar com a bastant tècnica. Finalment, cal dir que, a banda de la cursa, dirigida als esportistes més preparats, els organitzadors van muntar també un circuit de marxa d'uns 10 km més a l'abast del gran públic no especialitzat o preparat per a la duresa d'una cursa de muntanya. Hi van participar 206 persones.

Tornant a l'ETM, com dèiem més amunt vam tenir una participació rècord, inscrivint-nos un total de 25 persones, la qual cosa no està gens malament per començar! Els nostres 7 corredors de la cursa van fer un paper excel·lent i des d'aquí els animem a seguir competint en la resta de proves del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l'Ebre, que enguany està més atapeït que mai. Les seues classificacions i temps van ser els següents:

Class. General Temps

32 Lluc Barberà Arasa 02:08:07
89 Eduard Caballero Padilla 02:24:13
95 Xavi Ocaña Amaré 02:27:31
104 Augusto Tomàs Abadal 02:31:05
125 Josep Ocaña Prescoli 02:34:49
187 Pau Albesa Tomàs 02:56:33
188 Emilio Monfort Miró 02:56:37
Els altres 18 marxadors de l'ETM també vam fer un paper meritori, a més cal destacar la diversitat generacional dels nostres perticipants.

Com a curiositat, cal dir que el guanyador absolut de la cursa va ser el mateix que ja va guanyar la nostra I Cursa de Masdenverge l'any passat, el jove Admed Elqayed, amb un temps estratosfèric de 01:45:38.

Un cop tots els participants vam anar finalitzant ens esperava un suculent dinar a base de salsitxes i baldanes rostides, a més de brou, pa amb tomàquet, pastissets, refrescos, cerveses, etc. Tot molt ben portat per una organització modèlica. D'esta manera vam poder recuperar forces en un ambient veritablement festiu.

Abans de donar per acabada la jornada encara ens va sorprendre un fet inesperat: sabíem que hi havia un premi per a l´equip més nombrós, per al que tenia més persones inscrites; però la nostra sorpresa va ser, quan ja gairebé marxàvem, sentir el nom de l'ETM per megafonia premiant-nos per ser el 3r equip més participatiu! Tots enramats damunt el pòdi vam rebre un plat commemoratiu de terrissa i un deliciós pernil! D'esta manera vam tancar un dia inoblidable, combinant l'esforç esportiu amb el companyerisme i la gresca.

En properes edicions us mantindrem informats de les evolucions del nostre equip dins del Circuit de Curses de Muntanya de les TTEE, que es presenta apassionant; i també, naturalment, de totes les activitats que portem a terme d'ara endavant.

Vinga animeu-vos i enganxeu-vos a l'ETM.