17 d’agost 2011

V Cursa de Muntanya Vila de Falset

LA DIADA DE CATALUNYA TAMBÉ LI FA LA GUINYADA A L’ESPORT

11 de setembre del 2011, son les 7:15 hores del matí, en aquestes hores del matí havíem quedat uns pocs valents per anar fer la cursa de Falset. Ens vam trobar en Lluc, l'Albert, la Miriam i la nostra família Visu, Palmi, Pol i Martí i vam marxar tots il.lussionats cap a Falset.

Quant vam arribar ja vam veure que sería una cursa complicada pel que fa a climatología, feia una calor qüasi insuportable, però la il.lussió i les ganes podía mes que res i vam anar a buscar al lloc de sotida els nostres pitralls. I en aquell instant es van unir a nosatres, vinguts de Reus la Noelia i en Eduard, més gent a la festa, de cine!!!.

Una vegada donats els pitralls ens vam preparar pel començament de la cursa, hi havíen 2 modalitats, una de 22 km en la que van participar les dos màquines del nostre equip el Lluc i l’Eduard, i l'altra modalitat de 13 km, en la que vam participar la resta del equip.

08.58h, molts de nervis abans de la sortida, ens animem entre tots nosaltres ja preparats. 09.00h, tret de sortida a la busca de poder arrivar a la meta, no importa ni el temps ni com has quedat a la classificació, el realment important es arrivar...

Com a campions que son en Lluc i en Eduard comencen bastant forts la cursa amb una pujada que ens fa tremolar a tots, jo mateix i la Noelia sortim en un 2n grup, i qui emprén l'aventura pel seu conte es¸la jove promesa, Pol, i el grup final i no menys important format per l'Albert, Miriam, Palmi i el Martí.

Comencen a passar els minuts, la calor va apretan molt, cadascú seguint el seu ritme ens anem perdent entre el grup molt nombrós de corredors vinguts de tot el territori ebrenc, després dels avituallaments corresponents, comencem a arrivar al tram final de la cursa els que havíem fet la cursa dels 13 kilometres. Per cert cal fer un incís i destacar l’excel·lent organització de la gent de Falset.

La primera en arrivar al tram final va ser la Noelia, fent palesa del seu orgull Masdenvergenc arriva a la recta final en disputa en un altra participant pels primers llocs de la cassificació femenina, un sprint i la meta, oleeeeeee!!!!!, 1ª classificada senior femení, fantastica l’actuació de la Noelia, al cap de uns 15 minuts vaig arrivar jo més cansat i acalorat que menys, però molt content de haver arrivat a la meta i haver assolit el meu objectiu, "arrivar a la meta".

Després de les felicitacions en la Noelia i encara assaborint la victoria, mirant cap al tram final de la cursa veiem un home com un sant Pau, amb la seva "sancada" caracterísitca, era en Lluc que ja arrivaba de la cursa "llarga" fent un temps estratosferic i quedan el 20er. de la cassificació general absoluta, immmmmperssssionantttt!!!!.

Vam anar a felicitar a Lluc amb abrassades de joia i felicitacions, cap al punt on ens donaven la merescuda beguda fresca i un deliciós sortit de pica-pica per a recuperarmos.

Mentre tant, Lluc ens va comentar que estessim al aguait que Pol estava a punt d’arrivar a la meta, de la cursa curta, i al cap de uns segons veiem arrivar un xicot espigat i alt fent un sprint final que ni el millor Usain Bolt ho hagués fet, fantástic 4º lloc final de la categoria junior.

Acte seguit veiem que arriva l’Eduard detrás d’un altra participant, no se quin còdi intern tenen en Lluc i Eduard però en una mirada es van entendre, i va començar un sprint aterrador i va passar al corredor que tenía davant quedant en un 40er lloc de la general, es com una formigueta miqueta a miqueta va fent la seva cursa, li tinc una admiració especial, ja que no diu mai rés i es un crack en majuscules.

Al cap de una estoneta que nosaltres ja ens havíem recuperat, arriva el grup amb més merit de tots, l'Albert un caminador incasable, la Miriam l’alegría presonificada, la Palmi en molta paciència i carregada amb motxila i el petit "gran" Martí l'alegría de la cursa (que no el volíen deixar participar) havíen fet la cursa dels 13 kilometres sense descansar ni un sol moment, amb un sol de justicia portant un ritme de caminada important, en menys de 3 hores van fer tot el circuit.

Bé després de les felicitacions va arrivar la entrega de trofeus, quan l'espeaker diu per megafonía " 1era classificada general Noelia Barberá Arasa, club Trail Masdenverge" set posa la pell gallina i hom vam celebrar amb molta alegría.

Després de una bona dutxa merescuda ja ens vam dirigir a fer un mosset i comentar les "hassanyes" de la cursa.

Be una petita crònica del que va ser una dia d’esport on tots nosaltres crec que ens ho vam passar de cine...

Aquesta vegada un veterà, servidor Visu, fent-li la guinyada a l’esport...Vicenç Garcia
Equip Trail Masdenverge