17 d’abril 2012

PANXAMPLA...CURSA DE VENT

15 d'abril un vent de dalt d'aquells que s'emporta fins i tot les ximeneies, 2 valents masdenvergencs van quedar per fer la cursa d'en panxampla a alfara de carles. Son les 7,30 hores del matí i vaig fer cap a casa marcel per anar rumb a alfara, a les 8,10hrs. Vam arrivar a alfara i si a masdenverge feia vent imagineus als ports com en feia, quina temor!
Vam anar a buscar els pitralls i poc a poc vam anar trobant gent coneguda dels nostres voltants, hi havíen uns 350 inscrits entre la cursa i la marxa, com vam arrivar a bon hora vam decidir anar a fer un caferet fins que es fes hora de arrancar.
Es van fer les 9 del matí i tots els participants de la cursa es van posar en marxa, ells teníen per davant 24 km. En un desnivell acomulat de 1600mtr., brutal una cursa molt dura, marcel i jo vam decidir participar a la marxa que constava de 11km. En un desnivell de 450 mtr. Més que sufiecient per a nosaltres ja que som de "sucre".
Es van fer les 9,30, marcel i jo ens vam mirar i va sortir el comentari "sort i ves aspai lo vent" i van donar el tret de sortida de la marxa, jo vaig començar per un ritme prou bó seguint els passos de la gent del davant, em trobava molt bé, marcel va agafar el seu ritmet perfecte i segons em va comentar al final estava molt content de com havía anat, paset a paset a la pujada i aprofitant la baixada que es on l'hi va millor, está fet tot un crack, en molta perseverància i constància, estic molt content per ell i va ser un goig que m'acompanyés en aquesta aventura.
Van passar el primers kilometres i tot era pujada, estava molt bé, anava entre 5 primers, no em podía creure la situació ""5 primers"" estava molt content i em trobava molt bé, vam passar el 1er. Avituallament i perfecte, una mica d'aigua i prou, la cursa anava transcorrent entre fortes ratxes de vent i fred, el vent de cara es molt pesat, pero anar de cul a vent es molt pero molt perillós, havíem d'anar en molt de cuidado.
Vaig sobrepassar la meitad de la cursa i va començar la baixada, tot anava de cine, em trobava molt bé, hi havíen unes vistes impressionants, a mitat de la baixada va passar el que tanta temor tenía, vaig patinar, agafar una arrel en lo peu esquerre i em va catapultar caen en mal posició, em vaig aixecar en les cames plenes de rascades i a cop calent vaig continuar.
A medida que anava arrivant a la fí, m'anava augmentant el dolor a la planta del peu, vam passar la finca de "mur" lo ganader i ja vam entrar al poble, per fi arribada a la meta.
A pesar de la caiguda molt content per com m'havía trobat a la cursa, al cap uns minuts va arrivar marcel, molt bé també va arrivar molt content.
Jo crec que la gent que fem aquests tipus de cursa el sol fet de arrivar ja ens ompli de satisfacció.
Després de la dutxeta corresponent de aigua "gelada" vam fer un petit tentempié i vam tornar cap a masdenverge ben cansants i contents.
Agraïnt molt a marcel que m'acompanyés fent una guinyada a l'esport vos saluda el veterà del equip


Visu garcia guiu
Equip Trail Masdenverge