15 de juny 2012

CIM I FINAL

Bones amics… aquest darrer cap de setmana 9 i 10 juny vam encetar la traca final del curs de 1e Nivell d’Excursionisme que Lluc, Jordi i un servidor (Xavi) hem fet durant aquests últims mesos.

Primer de tot, vull agraïr el suport psicològic que hem rebut i la paciència que han tingut en nosaltres, i crec que parlo en nom dels tres, de la parella , familiars, amics, companys de classe, etc. sabem que ha estat dur per tots...MOTES GRÀCIES!!!

Qui ens havia de dir a nosaltres, que el que ens pensavem seria un curs de no res i que un parell de mesos estaria fet, i resulta que al final ha estat tan complert i complicat...

Bé com ja us he dit aquest cap de setmana feiem els últims examens al Pedraforca, un de Meteorologia, que us he de dir que el professor va ser Toni Mestres, un crack, i l’altre de Formació Tècnica, una síntesi de totes les assigantures i coneixements adiquirits durant el curs. “Parlant en plata”, haviem de guiar el grup de companys de classe com si fossin un grup de gent, de tot tipus, per les rodalies del Pedraforca i fent cim al Pollegó Inferior, del Pedraforca només amb l’ajuda d’un mapa, bruixola i altímetre.

En general, la cosa va anar molt bé, vam començar el guiatge el dissabte amb lo Jordi, que ens va portar des del Mirador de Gressolet fins al Collado del Verdet, i ja us ho podeu pensar ho va fer més que bé...ja sabeu que te moltes “tables”...

En finalitzar el guiatge d’un altre company que ens va portar fins a Gossol, vam dinar i em va tocar a mi...bé em vaig oferir... i vaig portar el grup des de Gossol fins quasi l’Amorriador de Prat de Reu 725 mts de desnivell positiu, punt on passariem la nit... fent un bivac, és a dir dormir al ras... un prat molt espectacular amb unes vistes maravelloses de tota la vall de Saldes, just a baix mateix del Pollegó Inferior.

Despres dinsenyar i ubicar el bivac, que en el nostre cas va ser triple, i de reomplir les cantimplores d’aigua, acabem la jornada didàctica amb unes quantes pràcitques de nusos de seguretat, fem un soparet com la gent gran, a les set de la tarde i molt d’hora a dormir que feia un fred que pelava i dins al sac s’estava com un “torronet”, encara que n’hi havia alguns que només sels veia els ulls... la nit la vam passar bé, tot i la pluja que ens va caure a mitja nit i l’airet suau que ens gelava hasta les celles...

Ja de bon matí, ens aixequem, recollim, fem una mosset i a tornar-hi que no ha sigut res... comença la Meritxell, la fèmina del grup però aviat es posa mans a l’obra Lluc que seria el qui ens portaria a fer Cim del Pollegó Inferior. La veritat es que el temps no ens va acompanyar gaire en aquest tram i no vam poder gaudir de les vistes panoràmiques des del cim, però si que vam estar acompanyats en tot moment per uns invitats d’última hora els Izards. Amb un ritme molt pausat, fem cim i cap a vall ràpidet pel culpa del vent i la boira.

Canviem de guia i ja no parem fins al punt d’inici, el Mirador del Gressolet cim i final de la sortida i del curs...

Finalement, ja us puc abançar que oficialment, ja em aprovat tots el exàmens i ja tenim el Certificat de 1é Nivell d’Excursionisme... Yuuuuuhhhuuuuu!!!!!

Aquesta vegada, li hem fet una guinyada formativa i de futur a l’esport.

Moltes gràcies a tots i fins la propera


FOTOS


Mes fotos

Salut i cames


Xavi Ocaña Amaré
Club Centre Excursionista Masdenverge