27 de desembre 2012

Neteja de Senders a la Foia

NETEJA DE SENDERS A LA FOIA


El pasat 16 de desembre, el Club Centre Excursionista Masdenverge va celebrar a Masdenverge la neteja de senders programada per la V Vegueria de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Com tots els anys, una entitat excursionista de la regió V de la FEEC és l’encarregada de netejar, obrir, rehabilitar un sender o similar... Enguany va tocar-li a la nostra entitat fer esta tasca.

És per això que, buscant i rebuscant algun indret del nostre terme per a rehabilitar, vam pensar que ―tot i que ja està molt ben cuidat i que, de tant en tant, l’ajuntament hi fa neteja― ens faria goig ampliar la zona de passeig de les basses de l’àrea de lleure de la Foia.

I així ho vam fer uns quants membres de la junta i membres d’altres entitats com ara el Centre Excursionista Refalgarí de la Sénia, la UE la Foradada de la Ràpita, el Club Esportiu Montaspre de Bitem, Agrupació Excursionista Alcanar i el Centre Excursionista Azimut de l’Ametlla de Mar.

La veritat és que ni de bon tros pensàvem que faríem la faena que vam fer... Motoserres, desbrossadores, tisores, dalles, rasclets i altres trastos... van ser les eines d’un esquadró de neteja molt ben compenetrat. De fet, vam netejar gairebé tota la llera dreta del riuet de la Foia fins a arribar a prop de l’antiga carretera de Masdenverge que va fins a Godall. Això permet que ara sigue possible passejar tant per la banda esquerra com per la dreta de la Foia.

Fent una altra guinyada, però en este cas per a promoure l’esport, ens faria molt de goig que tothom qui en tingue ganes pugue gaudir d’esta magnífica i espectacular zona de Masdenverge. Amb bones maneres i tenint cura de la natura i del medi ambient mantindrem este indret net per molts anys.

Gràcies i fins a la pròxima!
Salut i cames!!


Xavi Ocaña
Club Centre Exc.Masdenverge CCEM
FOTOS